logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Podcast - DBU: Derfor valgte vi Hareide

Podcast - DBU: Derfor valgte vi Hareide

Talentudviklingschef Flemming Berg fortæller i denne Mediano Special om de kriterier, der lå til grund for ansættelsen af Åge Hareide som dansk landstræner

Af Jacob Staehelin

Det danske landshold har taget det første succesfulde skridt i bestræbelserne på at komme med til VM i Rusland om knap to år. 1-0 over Armenien var udbyttet søndag aften, og dermed fik den nye landstræner en ønskestart på sit nye virke.

Flemming Berg, talentudviklingschef i DBU, analyserer sammen med Peter Brüchmann kampen og ser også på de fremtidsperspektiver, der tegner sig for landsholdet. Og så fortæller Flemming Berg, hvad der var udslagsgivende i ansættelsen af Åge Hareide.

- Vi lovede os selv, at vi ikke ville tale om navne i den indledende fase, men fokuserede derimod på at definere en række kriterier, der var afgørende for os. Altså hvad var det, vi ønskede os af en kommende landstræner. Da vi havde gjort det, tegnede der sig ret hurtigt et billede af, at Åge ville være den rette mand for os, siger Flemming Berg, der understreger, at det ikke var afgørende, hvilken alder eller nationalitet, en kommende træner måtte have.

Peter Brüchmann er enig i, at det på ingen måde må være afgørende, om en given kandidat er dansk eller ej. Og med tanke på, at Michael Laudrups trænervirke lige nu er sat på stand-by, så har Medianos chefredaktør ganske enkelt svært ved at se, at den største danske spiller gennem tiderne skulle være i spil fremover.

- Hans karriere er ved at køre af sporet, og lige nu er vi ikke ret godt kørende i forhold til danske kandidater, når man ser ud over en to- eller fireårig periode. Kasper Hjulmand fik ikke en ny kontrakt i udlandet, Glen Riddersholm kom ikke ud og Morten Wieghorst havde en dårlig afslutning i AGF, siger Peter Brüchmann.

Hør også, hvordan Flemming Berg vurderer de danske chancer for avancement - en vurdering, der ligger betragteligt over, hvad statistikken tilsiger. For med den nuværende placering på verdensranglisten, er der kun 20 % chance for deltagelse ved en VM-slutrunde.

Programmet er præsenteret i samarbejde med Oddset.

Topfoto: Lars Rønbøg/FrontzoneSport/Getty Images

Fodboldministeriet: Livet som klubløs, livet i landsholdslejren og Janne Saarinens shorts

Fodboldministeriet: Livet som klubløs, livet i landsholdslejren og Janne Saarinens shorts

Opgøret om Tyne er som Tredje Verdenskrig

Opgøret om Tyne er som Tredje Verdenskrig