Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Banens skyld, kæmpe gamble og da Smurf ordnede Big Sam

Fodboldministeriet: Banens skyld, kæmpe gamble og da Smurf ordnede Big Sam

Lang- eller korthårede baner - hvor meget betyder det egentlig? Bringer Landsholds-Lars sig afgørende foran i quiz'en? Hvordan får man Big Sam til at grine? Og hvorfor skal man huske at tage styrthjelm på, når man føler sig som Fætter Højben? Få svarene i anden sæsons 16. udgave af Fodboldministeriet.

AF CHRSITIAN WOLNY & STURE SANDØ

Hvor ofte har du ikke hørt den efter et sløjt resultat? ”Banen var dårlig.” Eller ”Vi kunne ikke spille ordentlig fodbold på den bane.” Men er det dårlige undskyldninger, eller er der rent faktisk noget om snakken? I denne uge snakker Landsholds-Lars Jacobsen, Producer-Sture og Wolny om, hvor meget banens beskaffenhed egentlig betyder for et holds mulighed for at præstere deres bedste. Jacobsen afslører, hvilke hold i Danmark der har det sværrest, når de besøger en udebane, hvor der ikke ligefrem er gjort det yderste for at gøre banen klar til poleret fodbold. Og den tidligere landsholdskæmpe deler også ud af anekdoterne fra de mest groteske baner, han har spillet på i løbet af karrieren.

Producer-Sture har i løbet af ugen haft verdens bedste dag. Lige indtil den sluttede under nålen på skadestuen. Lars og Wolny morer sig godt og grundigt over det fine plaster under HUF-kasketten. Om det er fortjent eller ej, kan du selv vurdere efter at have hørt Stures historie i denne uges udgave af Fodboldministeriet.

Humøret forbliver højt, da endnu flere nye lande kan noteres som steder, hvor verdens bedste lyttere har hørt de tre tosser blamere sig. Den gode stemning pakkes dog hurtigt ned i lommen igen, fordi Landsholds-Lars quiz'en for alvor snerper til. Wolny kan udligne til 7-7 og presset får hovedpersonen Jacobsen skiftevis at svine og fedte for Danskfodbold.com, der står bag alle spørgsmålene. Om det er derfor Lars ender med at ville ringe til dem under optagelsen, melder historien ikke noget om. Men det får i den grad indflydelse på denne uges roulette-runde.

Verdens bedste lyttere stiller spørgsmål til de sure gamle mænd på balkonen, og i denne uge bringer det emnerne fra hvornår og hvorfor en anfører kan miste sin plads i en trups hierarki og til hvilken vej en toiletrulle egentlig skal hænge. Og både Jacobsen og Producer-Sture har en helt klar holdning til det sidste.

Legende-News mangler stadig en ny jingle, men til gengæld er der godt fyldt på hylderne med gode anekdoter. ”De to røde med brød” har ikke været kedelige at være omkring i deres karrierer, og i denne uge kan du høre om dengang, hvor Michael ”Smurf” Johansen gik ind på Big Sam Allardyce's kontor og satte den store engelske manager til vægs.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Ross Kinnaird/Getty Images

Mediano Superliga Podcast - Status på sæson 2016-17

Mediano Superliga Podcast - Status på sæson 2016-17

EM 25 hummel Special - Kent Nielsen og en noget mere nuanceret version af feriedrengene på afbud

EM 25 hummel Special - Kent Nielsen og en noget mere nuanceret version af feriedrengene på afbud