logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Julekalender #5 - Årets bedste podcasts - Troels Bech om Masterclass, ambitioner, efterslæb og Europa

Julekalender #5 - Årets bedste podcasts - Troels Bech om Masterclass, ambitioner, efterslæb og Europa

Låge nr. 5: Her har vært og redaktør Sture Sandø valgt en af de podcast-episoder fra 2018, som han selv bedst kunne lide. Det er interviewet med Troels Bech optaget umiddelbart før Brøndbys Europa League-kvalifikationskamp i Serbien.

Af Sture Sandø

Hver dag i december vælger Medianos værter en podcast-episode, som de gerne vil åbne endnu en låge til. Hver medarbejder må kun vælge blandt sine egne udsendelser.

Da dette interview blev lavet var Superligasæsonen blot fire kampe gammel. Brøndby lignede et hold, der havde rejst sig efter skuffelsen i slutningen af den seneste sæson og var kommet fra land med 10 point i fire kampe og en målscore på 7-2. Det lignede, at de skulle være med helt fremme i mesterskabskampen sammen med FCK og FCM, der på dette tidspunkt lå bag dem.

Udsendelsen er et godt eksempel på, hvor hurtigt det går i fodbold. I de 13 kampe, der er spillet siden har Brøndby blot hentet 14 point. Dengang var der ingen, der satte spørgsmålstegn ved Alexanders Zornigers position i Brøndby IF, Marvin Schwäbe var ikke blevet bænket efter flere tvivlsomme præstationer (faktisk siger Bech i udsendelsen: “lige nu tænker jeg, med al respekt for Frederik (Rønnow, red.), som jo var en enorm succes hos os, at der er jo ikke som mange, der snakker om ham lige for tiden, fordi Marvin Schwäbe har startet, som han har gjort“), Brøndby havde spillet 35 kampe og kun tabt en enkelt(!) og Troels Bech selv havde endnu ikke sagt sit job op.

Det betyder langt fra, at udsendelsen er irrelevant i dag, for det er en god måde at sætte Brøndbys sæson i perspektiv. Bech siger blandt andet undervejs, at målsætningen er medaljer, og selvom det måske virkede som en lidt defensiv udmelding for fire måneder siden, så har efteråret vist, at det faktisk kan blive svært nok. Snakken falder ganske naturligt også på de europæiske ambitioner og arbejdet med Masterclass, hvor der skete en del ændringer i løbet af første halvdel af året.

For mig personligt var det en stor og spændende opgave, at interviewe en af Fodbolddanmarks vigtigste personer - ikke mindst, fordi der før udsendelsen blev sået tvivl om min troværdighed som journalist på grund af nogle misforståelser omkring grundlaget for, at jeg var taget til Serbien. Det gjorde, at jeg vejede alle mine ord på en guldvægt, og jeg sad i spænding og ventede på negative reaktioner efterfølgende. De udeblev faktisk totalt, og det tog jeg som en ros.

Du kan høre udsendelsen her:

I udsendelsen kan du blandt andet høre:

  • Betydningen af at komme med i Europa League-gruppespillet

  • Arbejde med truppens sammensætning - blandt andet ud fra alder, nationalitet, og regionale tilhørsforhold

  • Balancen mellem at skabe resultater på den korte bane og talentudvikle på samme tid

  • Brøndby Masterclass og de store ændringer, der er sket i løbet af det seneste halve år

  • De punkter, hvor Brøndby er foran den 8-årige 6.4-strategi og de punkter, hvor man stadig er efter

  • Hvordan man kommer videre efter skuffelsen i sidste sæson, hvor mesterskabet gled Brøndby af hænde

  • Købmandsskab og længden på kontrakter og de aftaler, der ikke nødvendigvis er nedfældet på papir

  • Rollen som sportsdirektør kontra cheftræner og det, det indebærer at arbejde langsigtet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Julekalender #3 - Årets bedste podcasts - AB med cheftræner Michael Madsen

Julekalender #3 - Årets bedste podcasts - AB med cheftræner Michael Madsen

Superligaens Største Øjeblikke - om Randers FC's historiske overlevelse i 2010

Superligaens Største Øjeblikke - om Randers FC's historiske overlevelse i 2010