logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Slap af, Fischer og Søren A's spanske triumf

Fodboldministeriet: Slap af, Fischer og Søren A's spanske triumf

Var det i orden, at Viktor Fischer var åbenmundet efter skuffelsen mod Montenegro? Hvor lang tid vil spillerne gerne have mellem kampene? Kan Landsholds-Lars få pyntet lidt på stillingen i quiz'en? Og hvorfor er 4. marts 1994 en vigtig dag at huske? Hør med i 8. udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny og Sture Sandø

Hvorfor var det Viktor Fischer gik galt i byen, da han kritiserede de fleste af sine holdkammerater efter landskampen mod Montenegro? Det forklarer Lars Jacobsen, når han og Christian Wolny debatterer om, hvor grænsen går, når man udtaler sig efter fodboldkampe. Det handler blandt andet om hensynet til opbygningen af et nyt og skrøbeligt hierarki. Og som altid trækker Landsholds-Lars på sine egne erfaringer fra en lang karriere.

Fodboldministeriet diskuterer også, om det overhovedet er et problem med antallet af hviledage inden hold fra Superligaen skal ud og prøve kræfter med Europa i enten Champions League eller Europa League. Og hvor stor forskellen egentlig er på f.eks. at have tre eller fire dage inden europæiske opgaver og forskellen på udekampe frem for hjemmekampe.

Lars Jacobsen-quiz’en er efterhånden blevet en ydmygende affære for hovedpersonen selv. Oddsene på, at lykken vender efter syv nederlag på stribe, er skyhøje, men en lytter løfter stemningen og niveauet i quiz’en ved at have indsendt sin specialkomponerede jingle, der vækker stor begejstring i Pirlos Hule.

Producer-Sture har også brug for et løft, da han forsøger at komme sig over en udefinerbar bumletur hele natten med en ven. Den tilstand vækker hverken medlidenhed eller sympati fra Jacobsen og Wolny, der dog lader Sture være lidt i fred, da den unge mand skifter sin hipsterkasket ud med en klaphat… Og så er der som altid i Fodboldministeriet nyt om podcastens store helt Søren Andersen. Denne gang med historien om, da ”el mandarino” fik sat Fernando Hierro og Real Madrid på plads. Og da han afviste en engelsk storklub med et skuldertræk for at sove videre. Historier du som altid, når det gælder Søren Andersen, ikke vil gå glip af.

Alt sammen får du i 8. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Topfoto: Getty Images/Lars Rønbøg

Glinvads La Liga-klumme:  Agurkeavlerne fra forstaden og den 102-årige superfan

Glinvads La Liga-klumme: Agurkeavlerne fra forstaden og den 102-årige superfan

Den historiske venskabskamp: Cuba mod USA - sådan var det

Den historiske venskabskamp: Cuba mod USA - sådan var det